Hyr ut din båt under sommaren

Även om du älskar båtlivet är det svårt att få ihop tillräckligt med tid att använda båten. Därför kan ett tips vara att hyra ut den under semestertider. Att helt enkelt låta någon annan njuta till sjöss istället för att båten står orörd en hel sommar. Det här är också vanligt förekommande bland kända båtar, som hyrs ut under semestermånaderna.

Underhållning och rengöring

Är inte båten i bra skick när den hyrs ut finns risken att du konstant behöver lösa olika problem när dina kunder redan är ombord. Se exempelvis till att rengöra alla avlopp och brunnar innan sommaren tar vid. Om du behöver en expert är tipset att få hjälp av Clas fixare vid stopp i avloppet. Det här hantverksbolaget utför rörmokeritjänster i hela Sverige. Dessutom kan de hjälpa dig med annat småfix som du har behov av. Det är betydligt smidigare att samarbeta med en aktör istället för att låta många hantverkare fixa med båten.

Avtal och administration

Att hyra ut båten är ett smart sätt för att få ditt båtägande att gå runt, men du måste vara noga med att uthyrningen sker korrekt. Det är helt lagligt att hyra ut din båt som privatperson, däremot måste du känna till Skatteverkets regler. Ta gärna hjälp av en redovisningsfirma för att veta hur du ska administrera uthyrningen samt vilka skatter som gäller.