Spara ihop pengar till ditt båtköp

Att ha en egen båt är något som många drömmer om. Men som alla vet så är det en investering att köpa båt då det kostar en hel del pengar. Om båtköpet känns alltför långt bort finns det flera saker du kan göra för att spara pengar för att i framtiden kunna köpa din egen båt. I följande text kan du läsa mer om det.

Sälj dina saker

Ett bra sätt att få in mer pengar till ditt sparkonto är att sälja det du inte använder. Du kan få in en bra slant för smycken av äkta silver eller guld. Du kan sälja guld genom att kontakta ett företag som köper guld. Då fyller du i ett formulär och därefter får du hem ett kuvert som du använder för att skicka in smycket till företaget. När de har fått ditt brev och värderat smycket får du betalt. Förutom att de tar emot äkta guld och silver tar de även emot diamanter.

Gör en budget

En annan bra sak du kan göra för att skapa goda förutsättningar för att du ska få råd med båten är att gå igenom din ekonomi. Sätt gränser för hur mycket du får lägga varje månad inom exempelvis mat, nöjen och shopping. De pengar som blir över kan du spara undan. Ett tips är att du startar ett eget sparkonto för båtköpet. Då är kontot separerat från ditt vanliga konto, vilket gör att pengarna inte minskar och du kommer bara se hur de ökar allt eftersom att du sparar pengar.

Kända båtar