Gott och knaprigt på båtresan

Vad är bra båtmat egentligen? Om du åker på lyxkryssning blir du oftast serverad godsaker, men om du befinner dig på en mindre båt är något knaprigt det absolut bästa du kan ta med dig! Knaprigt och smakrikt!

Bästa knapriga båtmaten

Mat? Ja – i alla fall smörgås, för det finns inget bättre att ta med sig på båtresan än tunt, sprött knäckebröd som knaprar när man tuggar! Dessutom har det en fyllig smak av frön och – om du vill – även havssalt. I detta fall ska man tro på vad reklamen säger, knäckebrödet på https://www.wasa.com/sv-se/ är supergott!

Wasabröd har kommit med en ny serie rågknäcke där man blandat råg med chiafrön, råg med sesamfrön och den tredje sorten är råg med tranbärsfrön. Fröna på alla tre sorterna är mycket smakrika, du kan knapra direkt ur paketet. Därför är detta bröd utmärkt som båtmat. Du kan välja bland flera sorter på https://www.wasa.com/sv-se/ där smakerna är presenterade.

Ekologiskt bröd

Om du värnar om planeten och samhället finns det också ett mycket smaskigt och extra knaprigt ekologiskt rågknäcke. Wasa Eko har bakats med hjälp av vattenkraft. Det är ekologisk råg och vatten med jästen och saltet tillsatta. Det här brödet är mycket gott med lite bredbar färskost och strimlad röd paprika på.

Tasty Bites-serien

Tasty Bites är egentligen det mest praktiska för båtresan med sina små fyrkanter i påsar och varierande smaker. Smaken är förstås individuell, men vem kan motstå Poppy Seeds, Sourdough & Sea Salt? Denna är bakad med surdeg och fullkornsråg och man har lagt till vallmofrön och havssalt. Det fina är att den inte har något tillsatt socker och är 100 % klimatkompenserad.

Det finns flera olika sorters Wasabröd för olika tillfällen. Det gemensamma dessa läckerheter har är att de kan användas till så mycket. Du kan äta dem som smörgåsar, som snacks eller krossa dem över yoghurten – oavsett hur du intar ditt Wasabröd så blir det gott!